De la Catastif citire

Pe omul din spatele catastif.com l-am admirat încă de când l-am descoperit la începuturile relației mele cu blogurile. Avea un stil și o eleganță, o decență și o modestie, un curaj și o ponderație remarcabile. Era blogul personal al unui om, așa cum erau pe vremea aceea, în care-l citeai și făceai cunoștință cu omul din spatele blogului, așa cum era el. Gol de sincer, dezbrăcat de mutre și figuri doar cu cuvintele-i alături.

Printre cărți citite și recenzate, gânduri și idei dezbătute, omul acesta și-a făcut timp să lanseze, printre altele: tpu.ro și zelist.ro. Pe primul nu-l folosesc dar peste 2 milioane de români o fac lunar iar pe al doilea deși nu-mi place algoritmul folosit, îl văd ca fiind cel mai folosit instrument de măsurare în blogosfera românească și nu numai.

Mesajul meu motivational este “fuck you, daca nu alegeti sa fiti cei mai curajosi oameni, sa alegeti sa traiti la nivelul curajului maxim, va meritati soarta” sau ne meritam soarta. De ce trebuie sa fie asa motivational?

La o masa rotunda, o psiholoaga spunea ca daca un copil a muncit 9 ore si a luat 3 la teza sau daca un om a muncit 3 zile la un raport care a iesit execrabil, nu trebuie sa-l certi, sa-i spui ce varza e, ci sa apreciezi faptul ca a depus tot efortul, ca si-a dat silinta. E bullshit, ti-ai pierdut timpul. Daca esti copil, ori nu vrei sa inveti, ori nu te duce capul si trebuie sa te apuci de altceva. Cineva trebuie sa-ti spuna asta. Iar daca esti adult, cineva trebuia sa ti-o spuna atunci cand erai copil.

Cu riscul de a enerva oameni, trebuie sa le spui adevarul in fata. “Bravo ca ai luat 4, iti apreciezi efortul, poate ca nici n-ai facut efort, asa ca apreciez ideea ca ai fi putut face efort. Nu vreau sa te jignesc pentru ca poate maine vei invata mai mult decat astazi”?!. Fuck you, esti o varza.

Cătălin Teniță a dat un interviu în care vorbește despre mediocritate. A celor din agențiile de publicitate, a celor care activează la vârf în online, a celor care merg zi de zi la serviciu și apoi la bere. Mediocritatea noastră cea de toate zilele. citiți-l și regretați că nu l-ați prins în formă pe bloggerul de la catastif.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.