Prahovenii au bani

Un comunicat Mediafax dă de știre despre nivelul de economisire la care se află românii. Din el aflu că cei 21.413.815 români au depozite în bănci în sumă totală de 25.835.805.718,1 (28,5 miliarde) de euro. Altfel spus, fiecare român deține în contul de la bancă cu 1201,5 euro*.

La nivel național, prahovenii stau destul de bine situându-se cu cei 934,9 de euro pe locul 10 în topul pe județe din punct de vedere al sumei medii economisite și pe locul 6 în topul sumelor totale puse la ciorap cu cei 758.638.546,03 de euro.

Personal, eu aș vrea să știu ceva ce nu voi afla probabil niciodată și anume împărțirea pe categorii a acestor depunători:

  • câți au peste 10 milioane;
  • câți au între 1-10 milioane;
  • câți au sub 934,9 de euro;
  • câți nu au niciun fel de depozite la vreo bancă.
Mă uit în jur și văd românii încă needucați. Nu știu să trăiască, să trăiască mai bine, să trăiască mai bine și mâine. Nu știu să economisească, să investească și să privească aceste lucruri cu naturalețe și firească normalitate. Mă uit în jur și nu știu câți dintre prietenii mei au economii, câți și-i păstrează în bancă și câți o fac cu cap.
Dar mă mulțumesc să-i știu pe toți mai bogați cu o mie de euro. Și mă bucur pentru ei. Știu că de acum n-o să mi se mai plângă că nu mai au bani după o săptămână de la salariu 🙂

 

One thought on “Prahovenii au bani

  1. Acum câteva ore am făcut un depozit … ce să fac … îmi e frică să fac “investiţii” şi speculaţii pe vreme asta schimbătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.