Să vorbim despre city break

Cu câteva luni în urmă Roxana îmi spunea că se pregătește de un nou început într-un domeniu complet diferit de cele în care activase până acum. Era ceva cu și despre city break-uri, încă în stadiul de proiect, părea interesant dar n-am theCityBreak.ro – Totul despre city break-uriintrat în detalii așteptând produsul final. Produs final care, iată, a apărut: http://thecitybreak.ro/.

Eu sunt fan al city break-urilor. Mi se par o soluție bună, simplă, eficientă de a-ți oferi o semi-vacanță, o rupere din rutina cotidiană, o derogare de la monotonia slujbei de zi cu zi. Cele 3-4 zile de nebunie citadină pot reîncărca bateriile stoarse de ședințe, termene limită sau șefi hrăpăreți. În plus, prin genul ăsta de evadări, îmi pot biciui fără milă latura mea patriotică arătându-i, cel puțin, cât de bine este vopsit gardul la alții.

Și tot legat de theCityBreak, citind articolul ăsta am răspuns fără ezitare: cu agenție. Știu e mai scump, știu e mai rigid, știu e mai desuet, știu e mai bătrânește. Dar îmi este mult mai ușor. Timpul consumat cu planificarea unei asemenea escapade, urmărirea și așteptarea unor oferte deosebite de cazare sau de transport îl pot folosi mai productiv în alte domenii sau pentru alte activități. În plus plec acolo pentru propria-mi plăcere și cu scopul declarat de a-mi regenera ultimile jumătăți de neuroni și am nevoie ca cel puțin din punct de vedere logistic (transport, cazare) să nu am surprize. Ori ăsta-i atu-ul principal al unei agenții și comisionul lor certifică așa ceva.

De ce prefer totuși city break-urile în defavoarea unei vacanțe normale? E simplu, n-o fac. Cele 2 nu sunt în competiție sau în contradicție una cu cealaltă. Sunt una în completarea celeilalte și fiecare are rolul și particularitățile sale bine stabilite. Beneficiile fiecăruia dintre ele se adună astfel încât la sfârșit de an lista cu făcute să fie suficient de mare pentru a o eclipsa-o pe cea cu ne-făcute 🙂

Chiar acum sunt în căutarea unor oferte pentru city break-ul de toamna asta, Viena! Nu știu momentan data exactă când voi putea pleca. Nu știu nici bugetul maxim pe care mi-l permit. Dar pentru asta, eu unul, mă aștept de la theCityBreak la niște surprize. Și nu știu de ce, dar sper să fie plăcute 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.