Pagina de contact, obligatorie!

Zilele trecute, pornind de la ZeListă am încercat să fac o bază de date cu emailurile tuturor celor care, cu sau fără voia lor, au ajuns să facă parte din blogosPhera ploieşteană. Pasul următor era să fac un grup cu adresele de mail găsite, să dau acelui grup un email, în care, după scuzele de rigoare că le-am trimis un mail nesolicitat şi să nu-l dea spam fără să-l citească … blah, blah, blah … să le cer acordul, ca pentru viitor să folosesc această cale de comunicare în toate acţiunile viitoare care implică şi interesează bloggerii din Ploieşti. Gen invitaţii la film, reclamă pe bloguri, reduceri la ştrand sau Happy Hour(s) la mărgele din sticlă colorată.

Sună bine?

Suna bine, cel puţin în concepția mea, altfel nu m-aş fi apucat de treaba asta. Dar, pentru că teoria n-are nicio legătură cu practica, pe cât de repede m-am apucat de treabă tot atât de repede am şi abandonat-o. De altfel, cred că mai mult mi-a luat să clocesc ideea şi să fac pregătirile necesare pentru centralizarea datelor decât, efectiv, lucrul la acest nou task.

Pentru că, odată ajuns la jumătatea listei, am constatat că rezultatele obținute erau … varză! Ştiţi câţi bloggeri au o pagină de contact? Şi ştiţi câţi au şi ceva real şi folositor pe acea pagină? Răspunsul scurt este: dezamăgitor!! Dar pretenţiile de a fi băgaţi în seamă, recunoscuţi şi/sau invitaţi la o măslină sau o tăiere de panglică sunt … cât casa. Cum, oameni buni, să vă găsească cineva dacă voi nu vreţi să faceţi NIMIC în acest sens? Cât de greu este să faceţi publică o adresă de email prin care să puteţi fi contactaţi în caz că cineva are nevoie de voi? (şi nu, nici nu vreau să aud că vă e frică de boţi, spam şi alte tâmpenii d-astea puerile, sunt prea multe metode de a le evita, că nici nu merită luate în considerare!)

PS: Din fericire, Haotik a mai scornit ceva în acest sens dar o să am eu grijă (de voi!) dacă rândurile de mai sus nu schimbă nimic :D. 3ditorial, mulţumit?

5 thoughts on “Pagina de contact, obligatorie!

  1. suna foarte bine ! Mai ales anunturile happy hours la margelele de sticla colorata, ca tot a fost asta cel mai recent rasfat al meu. :)))
    Serios vorbind, s-ar putea ca inainte sa dai sfaturile acestea sa fie nevoie sa raspunzi la intrebari inca mai simple, de genul pe care le am eu. Poate ca de asta nici nu reusiti sa va faceti intelesi de catre blogarasi micuti precum mine. (sunt obosita rau, scuza incoerenta)

    • M. eu habar nu am ce știi tu. Eu văd lucruri care nu-s OK și atrag atenția asupra lor. Pentru orice întrebare/nelămurire pe care o ai și nu știi cum și cui s-o pui dar ai curaj și vrei s-o faci publică (sau nu), feel free!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.