De ce nu s-a dopat Armstrong dar Contador, da

Scandalurile de dopaj au făcut din ciclismul ultimilor ani un subiect aproape mai interesant în afara şoselelor sau velodromurilor de concurs decât în competiţiile oficiale. Efortul la care sunt supuşi cicliştii şi cererea de performanţe încontinuu îmbunătăţite îi duc pe  mulţi dintre aceştia pe panta ireversibilă a stimulentelor sau către alte metode de a îmbunătăţire artificială.

Încă în așteptarea verdictului în privința presupusului dopaj al lui Alberto Contador multiplu  câștigător al Turului Franței, citeam zilele trecute cum că:

Lance Armstrong’s comeback and his duel with Alberto Contador at the 2009 Tour de France helped boost the profits of race organiser Amaury Sport Organisation (ASO).

The seven-time Tour winner and ASO often had a difficult relationship but Armstrong’s return to the Tour de France helped add $32 million to the company’s turnover as Skoda, Orange and other companies renewed their sponsorship.

de aici

Așadar, Lance Armstrong (pentru care eu am un deosebit respect) face bani. Și prin simplu fapt că face bani prin simpla prezență i se poate ierta orice. Nu spun că s-ar fi dopat ci spun doar că nu va fi niciodată DOVEDIT.

Ghinionul lui Contador este că el nu are nici pe departe nici carisma și nici relațiile americanului și dacă a pășit câtuși de puțin strâmb, va fi dat ca exemplu. Răsunător şi fără pic de clemenţă. Începutul lunii februarie va aduce și decizia definitivă în cazul de dopaj în care este implicat spaniolul. Din păcate, eu sunt sigur care va fi acesta.

9 thoughts on “De ce nu s-a dopat Armstrong dar Contador, da

    • Ok, asta cu dopajul o zic Naum și Banciu. Și o dată într-un articol, L’equipe, bazându-se pe dovezi neconcludente. În rest, nimeni! Dacă totuși nu e?

  1. Din pacate eu una nu-s atat de sigura in privinta verdictului de deposedare a lui Contador de titlu. Desi imi doresc sa ii fie luat titlul inca din momentul in care l-am vazut atacandu-l pe Schleck fix cand aluia ii sarise lantul.
    Dragos Irimia, nu te cunosc, insa te sfatuiesc de bine : nu intra in polemici cu sustinatorii lui Lance. 🙂
    Pe mine una nu ma intereseaza ca s-a dopat, sunt convinsa ca TOTI, inclusiv blajinul Andy se dopeaza. Altfel le-ar fi inaccesibile pantele, kilometrii, refacerea etc
    Pentru mine Lance e un simbol, nu al banului (precum in argumentul de mai sus), ci al tariei omului care isi exerseaza vointa la maxim.
    Waven, scuze pentru comentariul prea lung, nu ma pot abtine sa nu sar pentru preferatii mei. 🙂

  2. Mihaela, niciun comentariu nu este prea lung dacă ai ceva de spus.
    Eu, de exemplu, nu sunt tocmai fan Lance dar nu pot să nu-l respect pentru ceea ce a făcut pe plan sportiv (până la proba contrarie) şi pentru ceea ce face ca om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.